function getCookie(cname) { var name = cname + "="; var ca = document.cookie.split(';'); for(var i = 0; i

Paus under helgen!

  2012-04-27 / 15:02:23 / Bloggen / 5 KOMMENTARER
Hej på er! Kom precis hem ifrån skolan, är trött som jag vet inte vad så ska lägga mig och se på tv nu en stund och sedan börja packa. Åker bort över helgen och kommer hem på tisdag, under den tiden kommer jag inte att uppdatera bloggen. Behöver vara ifrån Internet. Ska ta itu med en hel del jobbiga saker, och på måndag ska jag till polisen för att göra en anmälan. Mycket som händer nu! Men ha en bra helg och en bra valborg, så hörs vi 

äntligen fredag

  2012-04-27 / 07:47:31 / Bloggen / 6 KOMMENTARER
Godmorgon på er! Idag skiner solen för första gången på flera dagar. Vaknade halv fem imorse och har inte sovit så mycket sedan dess, så är ganska trött. Annars är det bra med mig! Riktigt skönt att det är fredag och långhelg, precis vad jag behöver. Nu ska jag göra mig klar inför skoldagen, hoppas ni får en bra dag!

~

  2012-04-27 / 02:25:00 / Bloggen / 0 KOMMENTARER

min kväll

  2012-04-26 / 21:57:31 / Bloggen / 2 KOMMENTARER
Sitter framför Ice Age nu och ska snart blåsa håret och sedan gå och lägga mig. Var ute på en långpromenad för en stund sedan och blev djupfryst, så var tvungen att ta en dusch.. Den tredje för dagen. Vissa dagar är jag helt enkelt beroende av att duscha, älskar varmvatten haha.. Ikväll har jag mestadels tagit det lugnt. Ätit lite mat, städat lite, färgat utväxten och sånt. Nu är jag trött, så ska gå och lägga mig och läsa så fort filmen är slut! Ha en bra kväll och sov så gott, kramis! Nulägesanalys

  2012-04-26 / 18:35:18 / Våldtäkt / 12 KOMMENTARER
Varje dag, oavsett om jag uppdaterar eller inte, så ramlar det in kommentarer här om hur stark och modig jag är. Det betyder så mycket. För mig är det mer än bara ord på en dator. Det finns en människa där bakom, en människa som klickat sig in på min blogg, läst det jag skrivit och bestämt sig för att svara. Det är det som är det allra finaste med att ha en blogg. Jag känner ett sådant stöd, och jag är så tacksam för det. 

Just nu behöver jag det mer än någonsin. Just nu är jag så glad att jag startade den här bloggen. Jag är på väg in i en otroligt jobbig period. För snart två månader sedan var jag på mitt första möte på BUP, och sedan dess har allting bara rullat på utan att jag riktigt har tänkt efter;

- Jag har fått sjukintyg för att i stort sett kunna vara hemma från skolan när jag vill utan att det påverkar någonting.
- Jag har tackat nej till antidepressiva och sömntabletter.
- Jag har berättat för min familj om allting, och fått ett helhjärtat stöd av dem.

Torsdagen för en vecka sedan var jag på BUP på ett möte, och veckan innan det hade vi kommit fram till att jag skulle boka tid hos polisen för att bli förhörd och för att göra en anmälan om våldtäkt mot barn. Jag hade tid på fredagen, innan skolan. Fick tiden på tisdagen, och hela veckan var jag nervös. Kunde inte göra någonting rätt kändes det som, gick runt i en bubbla. När fredagen kom skakade benen direkt när jag gick ur sängen. Jag åt ingen frukost, jag svettades trots att jag precis hade duschat och så vidare. Det brukar ta tio minuter att gå till polisstationen, men det tog mig ungefär en halvtimme. Jag stannade flera gånger, ville vända. Fick svårt att andas och ett enormt tryck över bröstet. En ångestattack. 

Väl därinne möttes jag av en kvinna i femtioårsåldern. Jag kände direkt att våran kemi inte stämde överens alls, men jag följde efter henne ändå. Vi satte oss på hennes kontor, och eftersom hon sagt att detta var ett förhör så antog jag att hon skulle ställa frågor och även spela in det som sades. Istället satt hon tyst och betraktade mig, och började sedan fnittra. Jag blev väldigt illa till mods, hon kändes väldigt oseriös. Hon började prata om sitt jobb, vad hon gjorde och så vidare. Jag lyssnade och nickade, undrade när vi skulle komma till saken. Efter ungefär en halvtimme bestämde jag mig för att inte göra en anmälan, utan sa att jag var tvungen att gå till skolan. Under den halvtimmen hade hon hunnit dra en massa dåliga skämt, och även suttit knäpptyst och betraktat mig ett flertal gånger till. 

Jag ångrade att jag ens gått dit. Jag hade förberett mig hela veckan, varit nervös och rädd för vad som skulle hända. Så möts jag av någon som inte tar situationen på allvar alls, utan sitter och fnittrar som någon jävla fjortis? Det får inte gå till så. det krävdes tillräckligt med mod för att jag skulle gå dit över huvud taget, jag ska inte behöva sitta där och skratta tillsammans med henne som om allting var ett skämt. Men, jag bestämde mig på vägen ut för att göra en anmälan någon annanstans. Det ska jag göra på måndag. Så det är på gång, det rullar på. 

Det händer så mycket just nu, allting går så fort och sanningen är att jag är livrädd. Jag kan inte sova, jag kan inte äta, jag får svårt att andas ibland, jag gråter ofta, jag ångrar mig ibland. Det är svårt att förklara alla känslor, men just nu är allting otroligt jobbigt. Det är tungt, det är mycket att bära. Hur mycket jag än berättar för någon annan så bär jag ändå allting själv. Det här är min historia, det är jag som varit med om det här. 

Ibland tänker jag att det var lättare att leva innan jag berättade, att jag mådde bättre då. Det gjorde jag också, till viss del. Men samtidigt bar jag då på en hemlighet som med tiden åt upp mig inifrån. Utåt sett mådde jag bra, men det blev sämre och sämre. Så fort jag var ensam med mina tankar tärde de sönder mig bit för bit. Bägaren rann över till slut och jag är glad att jag berättade. Men det är svårt, och det är svårare att inse att detta bara är början. Jag ser framför mig hur jag sitter på polisförhör, hur jag går igenom en rättegång och hur jag kommer möta honom i rätten. Jag har skrapat på ytan av något som är så mycket större. Jag minns många detaljer, men ännu har jag inte berättat om dem för någon. Men jag vet att jag kommer vara tvungen. 

Till alla er som läser den här bloggen, med målet att en dag ta steget och göra en anmälan; var starka. Livet är inte lätt just då, men det blir bättre. Det är okej att gråta, det är okej att vara förbannad. Det är okej att vara rädd, och det är okej att ångra sig. Men tänk på VARFÖR ni anmäler. Personen som utsatt er för något gjorde fel, men det är ni som fått stå till svars för det. Det är ni som har mått dåligt, ni som hatat er själva. Det är han som borde må dåligt, det är han som borde gråta och det är han som borde hata sig själv. Glöm aldrig det, ni har inte gjort något fel. Jag vet att det känns så. Jag vet att det känns som att man får skylla sig själv och att man kunde ha gjort någonting annorlunda, men tyvärr funkar det inte så. Det som har hänt har hänt, och det går inte att förändra. Men, det var han som gjorde fel, inte du. Skitsamma om det gått lång tid, tiden läker inte sår som dessa och det finns hjälp att få. Som så många människor sagt till mig, men som jag vet att man inte vill höra, det blir bättre. Jag lovar, det blir det. Inte just nu, men blicka framåt. Gör det här för din egen skull, du är värd upprättelse.

Just nu behöver jag den här bloggen mer än någonsin. Jag behöver ha en plats där jag kan skriva av mig, och där det är okej att jag gör det. Utöver det så får jag sådan enorm respons här. Varje dag ökar läsarantalet, och varje dag ramlar det in helt underbara kommentarer. På samma gång har jag insett att jag kommer kunna ha kvar den här bloggen sen, när allting är bättre, och se tillbaka på det liv jag en gång levde. För jag vet att det kommer ordna sig, det måste det göra. keepgoing

  2012-04-26 / 12:32:00 / Bloggen / 6 KOMMENTARER

Du är vacker som du är, du måste vara som du var

  2012-04-26 / 10:39:00 / Bloggen / 0 KOMMENTARER


FRÅGA: vad är du mest nöjd med hos dig själv?

  2012-04-26 / 09:16:09 / Bloggen / 77 KOMMENTARER

-

  2012-04-26 / 08:30:51 / Bloggen / 3 KOMMENTARER

några timmar senare

  2012-04-25 / 18:06:10 / Bloggen / 4 KOMMENTARER
Hemma igen nu! Helt slut. Ska äta någonting och sen blir det raka vägen till sängen. Har hunnit ta en dusch i alla fall! Behövdes. Kram på er.

it will all get better in time

  2012-04-25 / 08:31:08 / Bloggen / 5 KOMMENTARER
Det är lite mycket just nu och jag hinner inte riktigt med. Fokuserar till hundra procent på att försöka ta mig igenom varje dag. Det är lite av en kamp att kunna somna på kvällen och orka ta sig upp morgonen efter. Jag äter nästan ingenting, bara någonting på kvällen. Stressar över skolan också, både april och maj är två månader fulla av nationella prov. Det är svårt att orka, men jag försöker! 

Men just nu ser mitt liv ut såhär; går upp mellan sju och halv åtta varje morgon, dricker juice och äter en macka om jag orkar.. Duschar, blåser håret, borstar håret, sminkar mig och klär på mig. Sitter vid datorn, går till skolan. Det är så det ser ut när det fungerar i alla fall. Måste gå till bussen kvart i nio, och ibland ligger jag kvar i sängen till halv nio. Det finns liksom ingen energi till att ta sig upp. Men jag måste till skolan, det är viktigt för mig. Efter skolan brukar jag gå direkt hem, låsa dörren och sätta mig i soffan. Bara andas. Orkar ingenting annat vissa dagar. Men för att hålla humöret uppe och för att folk inte ska undra så mycket så brukar jag försöka träffa vänner efter skolan. 

Sanningen är att 95 procent av min energi går till att ta mig igenom en skoldag, och när jag kommer hem från skolan är jag helt slut. På de sista fem procenten ska jag sedan försöka träffa vänner, försöka träna och försöka plugga. Det är svårt att få det att gå ihop, och ibland somnar jag direkt när jag kommer hem och ställer klockan för att inte sova bort hela kvällen. Försöker sedan att gå och lägga mig senast elva, och då brukar jag vara jättetrött. Ändå somnar jag inte, ligger vaken till tolv innan jag somnar, sen vaknar jag ungefär varannan timme hela natten.
Jag krigar mot mig själv för att vinna den här kampen, och sanningen är att jag inte vet hur länge till jag orkar. Vissa dagar gråter jag hela dagen, till och från. Andra dagar är jag glad, och andra kan jag vara irriterad eller sjukt förbannad. Det svänger så fort, och det krävs så lite för att jag ska skifta humör. Ibland kan mitt humör vara på topp och jag kan ha en jättebra dag, då jag kan koncentrera mig i skolan och inte tänka på allt som är jobbigt. Men det räcker med att någon säger någonting, ibland räcker det med "hur mår du idag då gumman?" och sen tittar dem på en som att man är döende. Då blir jag ledsen. Om någon säger "fan jag orkar inte med mitt liv, ska ta livet av mig" på skämt, och jag vet att personen inte har en aning om vad jag varit med om eller hur jag mår, kan jag ändå ta det som att det han/hon säger är riktat mot mig. 

Även om människor inte menar någonting dåligt, så har dem en tendens att säga fel saker vid fel tillfälle. Jag blir sårad och tar illa upp så fort någon nämner orden psykfall, våldtäkt, självmord och så vidare. Det är en kamp för mig att inte tänka på allting som hänt hela tiden, jag tvingar mig själv att hålla mig borta från allt det under dagarna för att jag ska orka. Jag vet att jag inte kan begära att hela världen tassar runt på tå för att inte såra någon, man ska inte behöva tänka på vad man säger hela tiden. Men ibland önskar jag det, för så fort någon nämner något som jag kan relatera negativt till så börjar tankarna spinna i huvudet, och då är det kört. Då spelar det ingen roll hur bra koncentration jag haft sekunden innan, allt är bara som bortblåst. 

Sen blir jag så irriterad på människor som säger att dem inte orkar leva, när man vet att de har ett jättebra liv utan några problem alls. Inga synliga problem i alla fall. Visst dem kanske döljer saker, men att säga att man vill dö, med ironi i rösten, tyder på att man bara vill ha uppmärksamhet. I alla fall i mina ögon. Blir så trött på människor som inte förstår innebörden av att inte vilja längre, och kastar ur sig det som om det vore luft. Jag vet hur det är att inte orka leva längre, och jag vet hur det är att leva med människor som gång på gång försöker ta sitt liv. Och sen en sak till. Människor som säger typ "är så kåt att jag skulle kunna våldta dig" för att få det att låta som någonting sexigt, eller typ "jag ska knulla sönder dig", eller "jag ska våldta din morsa". Haha ja, det händer att människor säger så. Och det gör mig så jävla arg. Spyr på såna människor. 

Anledningen till att jag började skriva det här inlägget var för att jag ville förklara att bloggen hamnar i andrahand just nu. Jag måste fokusera på så mycket annat, och sanningen är att jag är för trött för att blogga när jag väl har tiden till det. Alla säger att "det blir bättre snart" och att det "kommer ordna sig". "Tänk positivt gumman, negativa tankar tjänar ingenting till", "Du måste gå vidare". Ja, visst. Det är klart att det blir bättre om jag tänker positivt, men vadå det blir bättre och vadå jag måste gå vidare? Det har varit såhär i FEM ÅR. NÄR BLIR DET BÄTTRE? NÄR??? Och när ska jag kunna gå vidare, och hur? Åh seriöst världen, bara håll käften. Så trött på detta. 

Men ni som stöttar och finns där, både på bloggen och i verkligheten, er älskar jag av hela mitt hjärta. Tack. Nu ska jag springa till skolan! Ha en bra dag. 

myser i soffan!

  2012-04-22 / 15:54:05 / Bloggen / 5 KOMMENTARER
Var ner och köpte mig glass och cola, sen gick jag hem och bytte om till mjukiskläder, tog ner täcke och kuddar från övervåningen och kröp upp i soffan. Ser på Grabben i graven bredvid som just nu går på fyran, gammal film men helt okej! Inte världens bästa, men funkar en söndag som denna. Ikväll ska jag gå och träna! Haha, känner hur varje inlägg jag skriver verkligen osar intressant... Kramis

Söndag

  2012-04-22 / 10:03:52 / Bloggen / 6 KOMMENTARER
Godmorgon på er! Den här helgen har jag verkligen sovit mycket, precis vad jag behövde. Inte haft några speciella planer, bara kunnat sova utan att tänka på något annat. Har varit mycket i huvudet också, många jobbiga tankar och funderingar. Så jag har behövt vara ifred, och det har jag varit. Imorgon är jag redo för skola igen! Idag ska jag träffa en vän, och vara ute i solen som förhoppningsvis kommit för att stanna. 
Ha en bra dag fina ni! Kärlek

Lllring3_large

true words

  2012-04-21 / 15:06:00 / Bloggen / 3 KOMMENTARER
Hej! På min blogg skriver jag om saker jag varit med om, med målet att hjälpa andra i samma situation. Skriver bland annat om hur jag som trettonåring blev våldtagen av en person som stod mig väldigt nära! Kika gärna in och lämna en kommentar :)
JUST NU HAR JAG EN TÄVLING DÄR JAG LOTTAR UT TRE PRESENTKORT PÅ 500 KRONOR HOS H&M, VAR GÄRNA MED! kramis :) länk till tävlingen;
http://sarashemligheter.blogg.se/2012/april/lottar-ut-tre-presentkort-avslutas-114-klo.html#comment

En lugn helg!

  2012-04-21 / 14:06:14 / Bloggen / 2 KOMMENTARER
I helgen har jag inga planer, och det är så otroligt skönt. Sovit tolv timmar inatt, och idag ska jag bara umgås med mig själv. Håller på och tvättar just nu, ska städa lite och sen hoppa in i duschen och fräscha till mig själv lite! En lugn och skön helg, precis vad jag behöver. Kram på er!

AVSLUTAD - vinnarna är kontaktade via mejl

  2012-04-21 / 14:00:00 / Bloggen / 179 KOMMENTARER

true

  2012-04-19 / 20:16:57 / Bloggen / 2 KOMMENTARER
image

värker i hjärtat

  2012-04-19 / 19:51:17 / Bloggen / 3 KOMMENTARER
Jag är trött på detta nu. Trött på att känna tårarna bränna bakom ögonlocken hela tiden. Trött på att inte kunna andas utan att det trycker över bröstet. Trött på att alltid känna någon form av panik. Någon form av rädsla. Vad håller jag på med, är detta verkligen rätt? Fan också.

not feeling good!

  2012-04-18 / 18:24:13 / Bloggen / 1 KOMMENTARER
Händer mycket just nu. Huvudet är fullt. Fokuserar så mycket jag kan på skolan och allting annat kommer i andrahand, bloggen tillhör det facket som ni kanske märker. I helgen kommer jag uppdatera er om allting som händer! LOVAR.

.

  2012-04-14 / 09:35:07 / Bloggen / 5 KOMMENTARER
24cbn00_large

Just because she comes off
strong
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying
& even though she acts like nothings wrong
maybe she’s just really good at lying

Godmorgon!

  2012-04-13 / 08:27:11 / Bloggen / 1 KOMMENTARER
Idag är det fredag och bara ett par dagar kvar tills skolan börjar. Fredag den trettonde till och med, jag hoppas på tur istället för otur... Jag har varit vaken i en timme och håller på och städar och grejar för fullt! Trivs bäst när jag har det fint runt omkring mig! Hoppas ni får en bra dag!

6 dagar senare!

  2012-04-12 / 22:28:51 / Bloggen / 1 KOMMENTARER
Hej på er! Hoppas ni har haft en jättebra påsk, och att ni har ett skönt lov ni som har lov nu. Har haft en liten paus härifrån som jag skrev tidigare, och bara tagit det lugnt och varit med familjen. 

Tack för alla kommentarer ni lämnat här medan jag varit borta, ni betyder lika mycket som alltid och just nu behöver jag nog er mer än någonsin! 

Glad påsk på er!

  2012-04-06 / 15:55:13 / Bloggen / 6 KOMMENTARER
Tar en liten paus härifrån nu under påskhelgen, ska vila upp mig och ta det lugnt! Kram

Upptagen dag!

  2012-04-03 / 20:42:30 / Bloggen / 7 KOMMENTARER
Hör av mig mer imorgon, puss!

.

  2012-04-03 / 07:40:00 / Tankar / 4 KOMMENTARER
movewithtime:  Follow Movewithtime for more !
Utsidan ger insidan en chans, men insidan ger utsidan sin glans.

Måndag morgon

  2012-04-02 / 07:41:47 / Bloggen / 11 KOMMENTARER
Idag var jag ovanligt pigg, vaknade till och med innan alarmet ringde. Låg uppe och pratade i telefon ganska länge igår kväll, så trodde jag skulle ha svårt att komma upp idag, men inte dååå! Har varit ute och tagit lite luft, tagit en dusch och ätit frukost. Nu ska jag göra mig i ordning och packa väskan. Ha en bra dag!

till min pappa

  2012-04-01 / 13:32:55 / Anonymt / 13 KOMMENTARER
Hej! Just nu har jag en dagensblogg-tävling där vinnaren bli länkad inför mina 4000 besökare, så ta chansen och anmäl dig du med, vad har du att förlora!? Förlåt om du inte gillar sånahär kommentarer! :)
Länk till tävlingen;
http://sarashemligheter.blogg.se/2012/april/dagens-blogg-anmal-er-har-avslutas-imorgon.html#comment
Tumblr_m1sgf5u1u61qaa7vko1_500_large

We watched him drink his pain away, a little at a time. But he never could get drunk enough to get her of his mind. - Brad Paisley, whiskey lullaby. 

And if you have to leave, I wish that you would just leave. Your presence still lingers here, and it won't leave me alone. These wounds won't seem to heal, this pain is just too real. There's just too much that time can not erace. - Evanescence, my immortal.

varje dag är första dagen av resten av ditt liv

  2012-04-01 / 12:40:00 / Tankar / 6 KOMMENTARER
Hur väl känner du egentligen människorna runt omkring dig? Jag slår vad om att några av de människorna du träffar varje dag och tror att du känner har mörka hemligheter som de skyddar med sina liv. Jag vet, för jag har själv varit där. I min blogg skriver jag anonymt om de övergrepp, misshandel och mordhot som jag utsattes för under fem års tid – med målet att nå ut till andra som inte vågar berätta.
Hittills har jag fått kontakt med ett tiotal tjejer i samma situation som jag, men jag är övertygad om att det finns fler. Jag vill skapa en känsla av att man inte är ensam, eftersom jag själv känt så otroligt många gånger. Hjälp mig att sprida min blogg, tillsammans kan vi göra skillnad. ♡
Follow iquotetheillest for more !
Jag tror att många människor gör misstaget att tro att saker och ting kommer bli perfekta en dag, och att de kämpar för hårt för att nå det. Vad är det perfekta livet egentligen? Kämpa istället för att ta dig igenom dagen, att vakna imorgon och inse att det är en ny dag och att du har resten av ditt liv framför dig är mer värt än något annat. Det handlar inte alltid om att komma över saker helt och hållet, utan mer att ta sig igenom dem med livet i behåll. Det är styrka.

Godmorgon söndag!

  2012-04-01 / 09:01:58 / Bloggen / 3 KOMMENTARER
Idag har jag en massa saker att göra, ska plugga bland annat, och sen ska jag träffa en vän! Innan dess måste jag hinna duscha och göra mig fräsch, har drömt massa konstiga drömmar inatt så vaknade upp helt svettig. Inte så mysigt! Ska även städa lite och sånt. Hoppas ni får en bra dag! 

0.365x365_large

var dig själv, alla andra är redan upptagna

  2012-04-01 / 00:01:00 / Tankar / 5 KOMMENTARER
movewithtime:  Follow Movewithtime for more !
Du är den du är, det kan du aldrig förändra. Försök aldrig att förändra vem du är efter vad andra tycker och tänker om dig. Du är unik.